Instagram’da hesap silme nasıl yapılır? Instagram nasıl kapatılır?

Bu içeriğimiz ile sizlere adım adım Instagram hesabınızı nasıl sileceğini anlatıyoruz. Bu sayede “Instagram nasıl kapatılır?” sorusuna da etkili bir cevap bulmuş olacaksınız. Instagram kapatma rehberi sayesinde Instagram nasıl kapatılır? sorusunun yanıtını da bulmuş olacaksınız.

Sosyal ağların gelişimiyle birlikte, arkadaşlarımız ile benzer ortamlarda yer almak için pek çok sosyal ağda hesap açıyoruz. Ancak pek çok kişi, kullandığı sosyal ağdan memnun kalmadığında, Instagram hesabını silmek istiyor.

Peki, fotoğraf paylaşma odaklı en popüler sosyal ağ olan Instagram‘daki hesabımızı kalıcı olarak nasıl sileceğiz? İşte tüm detayları ve fotoğraflı anlatımı ile Instagram hesabını kalıcı olarak silme.

Instagram’da hesap silme işlemi için ilk olarak hemen altta yer alan bağlantıya gitmeniz gerekiyor.

https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

İkinci adımda açılan bağlantıda, eğer giriş yapmadıysanız önce oturumunuzu açın. Daha sonra tekrar yukarıdaki bağlantıya gidin.

Üçüncü adımda “Gitmeden önce lütfen bize nedenini söyle” bölümünün yanındaki kutucuktan, hesabınızı neden silmek istediğinizi seçmeniz gerekiyor.

Hesap silme nedeninizi seçtikten sonra, hesabınızı sileceğiniz asıl bölüm açılacak.

Bu bölümde önce şifrenizi boş kutucuğa girmeniz, daha sonra kırmızı renkli “Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” yazan butona tıklamanız gerekiyor.

Tüm bunları yaptıktan sonra hesabınız silinmiş olacak. Ancak unutmamanız gerekiyor ki, sildiğiniz kullanıcı adını, bir daha kullanmanız mümkün olmayacak.

Instagram nasıl kapatılır? sorusunu yanıtladık. En azından Instagram, kullanıcı politikasında değişiklik yapmadığı sürece, aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap açamayacaksınız. Bununla beraber tekrar hesabınızı silmeden önce mutlaka fotoğraflarınızı yedeklemeniz gerektiğini hatırlatalım.

Ayrıca hesabınızı tamamen silmeden, bir süreliğine geçici olarak kapatma veya bir diğer adıyla dondurma işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bir süre sonra kararınız değişirse, tekrar hesabınıza giriş yapabilir ve hesabınızı tekrar aktif edebilirsiniz.